zunanje žaluzije
Storitve

Zakaj nabaviti zunanje žaluzije za okna na kateri koli stavbi

Elegantne zunanje žaluzije se čudovito ujemajo s trendi in zahtevami sodobne gradnje. Zunanje žaluzije izdelane na sodoben način ščitijo hišo pred sončno svetlobo, hkrati pa fasadi dodajo pridih elegance. Velike zastekljene površine so izrazita značilnost sodobne arhitekture. Steklene šipe, ki segajo od tal do stropa, prinašajo v objekt veliko dnevne svetlobe in ustvarjajo vtis zlivanja notranjih prostorov z zunanjim, s čimer prostori pridobivajo na prostornosti. Katerega izmed številnih razpoložljivih sistemov zaščite pred sončno svetlobo torej izbrati, da poudarite sodobno, geometrično obliko stavbe in hkrati zagotovite ustrezno količino dnevne svetlobe? Rešitev so aluminijaste zunanje žaluzije.

zunanje žaluzije
Zunanje žaluzije so dovolj dekorativne, da ne potrebujejo dodatnega okenskega pokrova kot na primer notranja senčila. Izdelane so iz aluminija in na voljo v široki paleti barv RAL, zato se popolnoma zlijejo z materiali, ki se najpogosteje uporabljajo v sodobnih zgradbah, ki so steklo, beton, les, aluminij in ustvarjajo dobro premišljene in zanimive kompozicije. Vizualni učinek se poveča z nastavitvijo lamel pod ustreznim kotom, ki sega od 90° do 180°. Sprememba kota lamel omogoča čim udobnejši prodor svetlobe in toplote v prostor.
Zunanje žaluzije, izdelane iz visokokakovostnega aluminija, s svojo preprosto in lahko konstrukcijo ne obremenjujejo in ne prizadenejo fasade celotnega objekta. Vodila in jeklene vrvice žaluzije zagotavljajo zanesljivo zaščito pred premočnim vetrom, kar prispeva k stabilnosti in vzdržljivosti celotnega sistema. Uporaba aluminija, odpornega na vremenske vplive in prekrivanje površine z visokokakovostnimi barvnimi nanosi, ščitita aluminijaste žaluzije pred poškodbami zaradi vode, vlage ali močne sončne svetlobe.
Krmilni sistemi zagotavljajo nemoteno delovanje zunanjih žaluzij. Zunanje žaluzije upravljate lahko ročno, z ročičnim mehanizmom ali električno, s pomočjo motorja. En motor lahko krmili le eno ali več senčil. Možna je tudi integracija nadzornega mehanizma s sistemom za avtomatizacijo glede na vreme in s sistemom za upravljanje pametne stavbe. Aluminijaste žaluzije ne le učinkovito ščitijo hišo pred prekomerno toploto, ampak omogočajo tudi nadzor nad količino svetlobe, ki prodira v prostore. Pri velikih zasteklenih fasadah tvorijo nekakšno izolacijo, ki omogoča pravilno porazdelitev temperature v notranjosti in tako podpira delovanje klimatske naprave. Med lamelami in steklom se oblikuje zračna blazina, ki služi kot učinkovita toplotna zapora in upočasnjuje prenos toplote.