vinil
Vse za dom

Vinil – izjemno trpežen in kakovosten material

Talne obloge iz vinila so vse bolj priljubljene, primerne pa so za prav vse prostore, tako javne kot zasebne. Prednosti vinila vas bodo vsekakor prepričale v nakup.

Če iščete cenovno ugodno in kakovostno rešitev za vaš dom, potem so vinilne talne obloge vsekakor primerne za vas. Vinil je enostaven za čiščenje, je trpežen material, se izjemno hitro polaga, je odporen in zelo primeren za vse, ki trpite za kakršnokoli alergijo. Odlično vam služi tudi, če imate v hiši hišne ljubljenčke.

Lahko ga uporabljate tudi v vlažnih prostorih, le poskrbite, da ga boste obvezno lepili s primernim lepilom, da boste preprečili vdor vode pod vinil. Odlično se znajde v kombinaciji s talnim gretjem. Ena od prednosti je tudi ta, da ga lahko položimo neposredno na trenutno nameščeno talno oblogo, kar vam prihrani ogromno časa. Vinilne talne obloge so narejene v številnih vzorcih, imitacijah naravnih materialov, barvah, dimenzijah in debelinah, zato boste prav gotovo našli nekaj zase.

Z vinilnimi talnimi oblogami bodo vaša tla dobro ohranjena desetletja, saj so narejene iz materialov, ki omogočajo enostavno vzdrževanje, redne impregnacije in negovalni postopki pa so praktično nepotrebni. Tovrstne obloge so odporne tudi na praske in razbarvanja. Čiščenje vinilnih talnih oblog je zelo preprosto, saj potrebujete le vodo, krpo in nežno čistilo.

Marsikje še vedno velja mit, da so vinilne talne obloge nižje kakovosti, kar pa absolutno ne drži, saj se ta vrsta materiala uvršča na vrh kakovostnih gradbenih materialov. Obstaja več vrst tovrstnih talnih oblog, in sicer na KLIK, za LEPLJENJE, s PODLOŽNO GUMO in vinil s PLUTO. Svetovalci v trgovinah vam bodo zagotovo znali svetovati, kateri je najboljši za vaš dom, sicer pa velja, da je tisti s podložno gumo odličen za polaganje na trenutno nameščeno talno oblogo, s pluto je zelo primeren v hladnejših prostorih, ki nimajo talnega gretja, vinila na klik ali lepljenje pa sta zelo primerna za talno gretje.

Vinil talne obloge so vsekakor zelo primerne, če želite več časa nameniti svoji družini, saj ne boste imeli veliko dela s čiščenjem in vzdrževanjem.