vinil
Vse za dom

Vinil je enostaven za polaganje

Se odločate, kakšne talne obloge bi položili v svoje stanovanje? Kolebate med različnimi možnostmi? Ste že naleteli na vinil? Vinilna tla so vse bolj priljubljena in popularna izbira za opremo modernih domov, saj so tehnološko izredno dovršena, so zelo odporna in ne zahtevajo velikega vzdrževanja, torej so odlična za današnji hiter tempo življenja.

Vas zanima, zakaj je izbira vinila prava izbira? Ker je polaganje vinila hitro in enostavno, je nezahteven za vzdrževanje, daje odličen estetski videz in je dostopen po ugodni ceni. Smo vas že prepričali? Vinil omogoča različne izglede talnih oblog – izberete lahko imitacijo lesa, keramike ali kamna, kar vam je bolj všeč. Vinilne talne obloge bodo polepšale vsak prostor, s svojo kompaktnostjo in udobnostjo pa bodo zadovoljile še tako zahtevnega uporabnika. Na voljo so vam vinili na klik in klasični vinili. Vi izberite svoj vinil, polaganje pa prepustite usposobljenim strokovnjakom.

Kljub temu da je polaganje vinilnih plošč dokaj enostavno opravilo, je treba biti pozoren na določene tehnične detajle. V vrsti tik ob steni je treba odstraniti pero na daljši strani vinilnih plošč. Pri tem si lahko pomagate z ostrim nožem in daljšim ravnilom. Polaganja vinilnih plošč se vedno lotite v levem kotu prostora. Uporabite distančnik in naredite 3–5 mm odmik od stene. Ploščo vgradite tako, da pero plošče pod kotom 25° položite v utor predhodno položene deske. Ko boste ploščo položili na tla, se bo zaradi klik sistema trdno spojila z drugo ploščo. Pri zadnji plošči odrežite višek, ki ga, če je le mogoče, uporabite za začetek druge vrste. Zaradi estetskih razlogov med čelnimi spoji zagotovite razmak 30 cm.

Ko polagate vinil oziroma vinilne plošče, si vedno pustite kakšno ploščo za rezervo, če boste morali kdaj kaj popraviti ali zamenjati. Postopek polaganja se zdi enostaven, a vseeno je bolje, če to delo prepustite strokovnjakom, ki so bolj usposobljeni in bodo plošče položili tako, da z njimi ne boste imeli kasnejših težav.