tehtnica
Storitve

Natančna tehtnica za gradbeništvo

Tehtnica meri težo, maso in se največ uporablja v gospodinjstvu ter industriji. V gospodinjstvu ni treba, da je natančna, saj merimo osebno težo ali pa sestavine za kosilo in peko. Medtem, ko mora biti natančna tehtnica v medicini ali farmaciji ter gradbeništvu, kjer se merijo zelo majhne ali velike mase in kjer je zelo pomembno, da je vse natančno zmerjeno, sploh za na primer zdravila. Industrijske tehtnice p lahko merijo še zelo velike teže in se uporabljajo v gradbeništvu, cestnem prometu ali industriji in kmetijstvu.

Natančna tehtnica mora biti zelo dobro izdelana iz dobrih kvalitetnih materialov in mora delovati brezhibno, ne da bi se kvarila, saj lahko naredi veliko škodo. Zato je potrebno skrbno izbrati tehtnico za take branže, kot so medicina in farmacija. Te tehtnice merijo miligrame in moraj obiti izjemno občutljive.

tehtnica

V primerjavi z natančno tehtnico je gospodinjska tehtnica nenatančna in meri grame ali tudi to ne, začne meriti pri deka gramih. Take tehtnice niso kakovostne, no nekatere sicer so, te so dražje in bolj sposobne za tiste, ki bi to res radi. Enako velja za osebne tehtnice. Kuhinjske tehtnice merijo od nekaj gramov do največ 10 kg, večina pa do 3 ali 5 kg. Osebne tehtnice pa ne merijo preko 150 kg, saj ljudi z večjo težko ni veliko, te merijo potem z drugimi tehtnicami.

Industrijska tehtnica je lahko tudi v gradbeništvu, ki pa mora meriti zelo velike teže, zato so narejen izjemno robustno, da zdržijo tako težo. V cestnem prometu je enako tehtajo vozila, ki so zelo težka in morajo ležati na tleh ter zmeriti maso vozila.

Tudi tehtnica v kmetijstvu metri večjo maso, največkrat živih živali in krme ter pridelka, zato mora biti temu tudi prilagojena. Te tehtnice so zelo kakovostne in dobro služijo svojemu namenu, zato izberite kakovostnega dobavitelja, da bodo res delovale, da jih dobavijo hitro in tudi da imajo odziven servis.