Storitve

Slovenija ima zelo bogato in kakovostno ponudbo turističnih nastanitev

Če imate željo po tem, da bi nekje v Sloveniji preživeli krajši ali daljši dopust, boste lahko našli kar nekaj turističnih nastanitev, ki vam bodo to lahko omogočile. Če vas zanima široka ponudba kakovostnih apartmajev in koč v Sloveniji, ali pa če ste bolj privrženci hotelov, potem vam svetujemo, da si pregledate spletne strani, kot sta naprimer booking.com ali airbnb.com, kjer boste lahko našli veliko različnih apartmajev, koč in hotelskih sob za najem. Omenjeni spletni strani uživata velik ugled, prav tako pa se za uporabo le teh odloča čedalje več ljudi. Očitno sta si obe platformi uspeli pridobiti kar nekaj ugleda, kar jima sedaj omogoča, da poslujeta tako uspešno.

V nadaljevanju tega prispevka bomo podali nekaj več informacij o tem, kje so najboljši hoteli, apartmaji, glamping in pa tudi kje se nahajajo dobre koče v Sloveniji za najem:

Hoteli v Sloveniji

V Sloveniji se najbolj imenitni hoteli nahajajo na obali, gorenjskem, v Ljubljani in na še nekaj drugih lokacijah. Hoteli veljajo za najdražje nastanitve, ki jih lahko najamete (to ne velja samo v Sloveniji, pač pa povsod po svetu) zato vam svetujemo, da se raje odločite za najem apartmaja ali kakšne druge nastanitve v kolikor imate omejen proračun, ki ga imate na voljo.

Je pa res, da so hoteli tisti, ki ponujajo največ udobja in to je tisto, kar številne ljudi privlači, da se spet in spet vračajo v hotele po Sloveniji ali drugod po svetu. Slovenija je prekrasna dežela, ki si vsekakor zasluži občudovanje vseh obiskovalcev, kot tudi nas domačinov. V Sloveniji imate številne kraje, ki so vam na voljo za raziskovanje, zato je prav, da si vsake toliko vzamete čas in se odpravite na kakšen krajši oddih, saj boste zagotovo zelo uživali.

Apartmaji v Sloveniji

No, naslednja kategorija, ki pa je po našem mnenju med potrošniki najbolj interesantna pa so apartmaji. Gre za turistično nastanitev, ki vam bo omogočila, da boste lahko bivali nekoliko ceneje, na voljo boste imeli lastno kuhinjo, kopalnico in prostore za spanje, kar pomeni, da se boste lahko počutili kot doma. Apartmaji so v Sloveniji zagotovo najbolj vroče blago (še posebej letos, ko nam je država podelila turistične bone v vrednosti 200 €).

apartmaji slovenija

Apartmaje v Sloveniji lahko najamete na raznih lokacijah. Najbolj priljubljene so lokacije, ki se nahajajo na gorenjskem, prav tako je Slovenska obala tista, ki je na udaru, saj je zelo veliko ljudi, ki želijo poleti dopust preživeti nekje ob morju, ne smemo pa pozabiti tudi na toplice (ki jih imamo v Sloveniji kar nekaj), saj so tudi toplice ene najbolj priljubljenih destinacij, kjer ljudje radi preživijo nekaj svojega prostega časa.

Glamping v Sloveniji

V zadnjih letih se v Sloveniji zelo razvija tudi tako imenovani “luksuzni kamping” ali drugače s tujko “glamping”. Gre za vrsto turistične namestitve, ki ravno veliko luksuza in udobja ne ponuja, ponuja pa nekaj, kar se kot kaže prodaja še veliko bolje. Glamping ponuja bivanje v naravi. Ljudje kot kaže čedalje bolj pogosto iščemo stik z naravo, ki smo ga že veliko let nazaj izgubili. To je po našem mnenju zelo pomembno, saj je narava naša mati in pomembno je, da jo spoštujemo in se naučimo z njo tudi čim bolje živeti. Glamping nam torej omogoča, da lahko prespimo nekje pod zvezdami in se tako naužijemo svežega zraka, ki ga v pisarnah in naših domovih pogosto primanjkuje.

Koče v Sloveniji

V kolikor iščete ideje, kje bi lahko preživeli nekaj prostih dni v naravi, je dobra ideja tudi najem koče, ki vam ponuja vse, kar potrebujete za bivanje tudi večjega števila oseb. V Sloveniji so koče zelo priljubljene, saj se le te nahajajo na odličnih lokacijah, kar pa pomeni, da se ljudje zelo radi odpravljajo tja in tam preživijo nekaj prostih dni. Slovenija je res bogata z naravo, zato je še toliko bolj pomembno, da to izkoristimo. Tisti, ki so postavili prijetne koče za bivanje, so seveda naredili veliko v tej smeri.