pomoč na domu
Storitve

Pomoč na domu za tiste, ki jo najbolj potrebujejo

Junaki na domu (https://junaknadomu.si/) so človeku prijazno podjetje, ki izvaja najrazličnejše oblike pomoči in oskrbe na domu za vse tiste posameznike, ki zaradi različnih zdravstvenih težav, invalidnosti ali težjih kroničnih bolezni ne zmorejo več samostojno skrbeti zase. Pomoč na domu vključuje storitve, kot so spremstvo, skrb za gospodinjska opravila, dostava hrane, rehabilitacije in terapije, dnevno varstvo in različne oblike kozmetičnih, hišniških in drugih opravil, ki osebam omogočijo kakovostnejše življenje in jim na takšen ali drugačennačin polepšajo dan.

Pomoč na domu pa ni namenjena zgolj tistim, ki jo najbolj potrebujejo, pač pa tudi njihovim svojcem – ti zaradi strokovne in kakovostne storitve vedo, da so njihovi najdražji vedno v dobrih rokah. Predvsem takrat, ko ti zaradi nujnih obveznosti in služb ne morejo biti z njimi.

Prednosti, ki jih nudi celovita pomoč na domu

Glavni cilj podjetja Junaki na domu je, da med seboj povežejo strokovnjake z različnih medicinskih, zdravstvenih in socialnovarstvenih področij z oskrbovanci, ki iz različnih razlogov ne zmorejo več zagotavljati samostojne nege in skrbi zase. Zaradi sodobnega načina življenja za njih prav tako vsakodnevno ne morejo skrbeti svojci, zato je pomoč na domu, vsaj med delavniki, izjemnega pomena. Ključno pri tej človekoljubni storitvi pa je, da skrbnik in oskrbovanec ter njegova družina med seboj zgradijo pristen in zaupanja vreden odnos. Le na tak način lahko oskrba posameznika poteka na najvišji kakovostni ravni.

pomoč na domu 1

Katere so torej tiste lastnosti, zaradi katerih Junaki na domu veljajo za ene najbolj priljubljenih ponudnikov oskrbe na domu?

  • izjemno hiter dostop do široke mreže najrazličnejših nujno potrebnih storitev,
  • pomoč na domu, ki je podprta s preverjenimi izvajalci. Ti imajo poleg strokovne usposobljenosti tudi večletne izkušnje z delom z osebami, ki jih pestijo različne težave,
  • redni nadzor nad kvaliteto opravljenih storitev. Na tak način se ves čas zagotavlja varna, primerna in kakovostna pomoč na domu, ki jo oskrbovanci tudi z veseljem pohvalijo,
  • ocenjevanje izvajalcev s strani oskrbovancev in njihovih svojcev,
  • brezplačno svetovanje,
  • neodvisnost od enega izvajalca – nega in oskrba na domu je osebam zagotovljena tudi v primeru, da njihov redni izvajalec zaradi takšnih ali drugačnih razlogov te določen dan ne more opraviti,
  • zaupanja vredna mreža izvajalcev, ki požrtvovalno skrbijo za tiste, ki pomoč najbolj potrebujejo.

Zakaj je oskrba na domu tako zelo pomembna storitev?

Starejšim in bolnim osebam je zelo pomembno, da lahko svoj vsakdan preživljajo v domačem okolju. Tu se namreč počutijo varno, sprejeto in udobno. Ker pa hiter tempo življenja njihovim svojcem pogosto ne omogoča, da bi ti vsakodnevno skrbeli za njih, je pogosta rešiev, da se posameznik odloči oditi v dom. Slednje pogosto predstavlja velik stres, ki lahko bistveno vpliva tudi na učinkovitost rehabilitacije ali kakovost staranja in življenja. Prav zato je pomoč na domu storitev, za katero se odloči vse več ljudi. Ta namreč osebi omogoča, da podaljša bivanje v svojem domačem okolju ali v njem tudi za vedno ostane. Storitev je tudi sofinancirana, zato si jo lahko privoščijo tudi tisti, ki bi jim ta v nasprotnem primeru lahko predstavljala finančni zalogaj.

Če tudi vi želite svojemu starejšemu družinskemu članu zagotoviti zares kakovostno bivanje, potem se odločite za Junake na domu. Vaši bližnji si namreč zaslužijo le najboljše.