Zdravje in prehrana

Kiretaža za vaše zobe

Krvave dlesni in pa tudi potem majavi zobje vam lahko nakopljejo veliko težav. Pri tem vam pa lahko potem pomaga tako imenovana kiretaža, ki je zobozdravstveni poseg. Le ta vam pomaga, da se odstranijo prizadeti deli obzobnih mehkih tkiv. Tako se paradontalna bolezen ne bo širila dalje, kar prepreči tudi morebitno izgubo zob. Zdaj samih zob si pa nihče ne želi izgubiti prehitro. To vam bo potem samo zmanjšalo samozavest in prineslo samo še dodatne stroške zdravljenja. Novi zobje ne stanejo malo. Zato naj se izvede kiretaža, če vam bo zobozdravnik to priporočal. Kiretaža brez bolečin vam garantirajo.

kiretaža

Zdaj sama paradontalna bolezen se mogoče sploh ne bo opazila. Največkrat pri tej ni prisotnih nobenih bolečin. Jo pa lahko vi sami preprečite, s redno ustno higieno in pa rednim obiskom pri zobozdravniku. Če je le ta v začetnem stanju, sploh ne bo potrebna nobena kiretaža. V tem primeru se da rešiti tudi brez tega. Ampak ko bolezen napreduje, je pa tudi vedno več prizadetih območij. Seveda lahko pride tudi tako daleč, da bodo zobje izpadli. Ker si tega zagotovo ne želite, raje premagajte strah in pojdite k zobozdravniku še danes. Sama kiretaža pa tudi nič ne boli. Tako da se tudi tega ne rabite ustrašiti. Če vas zobozdravnik pošlje na to, le pojdite in to brez oklevanja.

Paradontalna bolezen se pa lahko opazi tako, da vidite da krvavite iz dlesni. Prav tako se kaže s slabim zadahom. Lahko pa opazite tudi, da dlesni odstopajo od zob. To vse so nekakšni znaki, da je potrebno ukrepanje. Ni nujno ravno, da bodo rekli, da je kiretaža edina rešitev. Obiščite LuxDental center, kjer delajo zobozdravniki z dolgoletnimi izkušnjami. Oni si vzamejo čas za vsakega pacienta in tudi, če morajo izvajati kiretažo, to storijo res strokovno in brez kakšnih napak. Zaupajte jim svoje zobe tudi vi.