Hemoroidi so resna nadloga, ki jo je treba zdraviti

Hemoroidi so nadloga skoraj vsakega drugega človeka v kasnejših leti in so izjemno lahko neprijetni, da je včasih potrebna tudi operacija, če tako odloči zdravnik. Najbolje ga je obiskati takoj, ko opazite nadlogo, ker se lahko ta bolezen zakomplicira. Hemoroidi, več na bolezni-ven.si/podrobneje-o-hemoroidih/, so venska bolezen, in jo je treba resno jemati, kajti izhaja iz prehranskih navad in nekaterih drugih težav, ki jih lahko rešimo tudi sami, če že ni prepozno.

hemoroidi

Poznamo zunanje in notranje hemoroide. Gre za povečane vene, v katerih se je nabrala voda in lahko tudi kri, ki potem zaradi tega zapirajo pot blatu, da je težko izločati, povzročajo lahko rahla ali huda vnetja in zoprne bolečine. Hemoroidi so v nas torej v vsakem človeku, le da za njih ne vemo, dokler ne pride do težav. Imajo funkcijo, da pomagajo pri izločanju iz zadnjika, če so normalne velikosti, če niso vneti ali nabrekli.

Zdravnik lahko z operacijo hemoroide zareže in iz njih iztisne vodo ter kri, celo krvne strdke, če so hemeroidi zastarani ter zelo povečani, kar zna biti nevarno in moramo to nujno takoj zdraviti. Hemoroidi največkrat nastanejo zaradi napenjanja, ko človek ne more na blato, kar pomeni, da ima človek slabo prebavo, saj uživa tako hrano, ki se težko prebavlja in izloča. Med tako hrano zagotovo spadajo maščobe, mastni siri, meso in jedi iz bele moke. Tem jedem se izognite, če imate hemoroide.

Hemoroidi se lahko pozdravijo sami, če pazite na prehrano, če se redno gibljete, jeste vlaknine in najbolj pomaga fižol. Redno jih mažite z mazili in uporabljajte svečke, ki jih predpiše zdravnik. Če ne gre drugače, pa zdravnik predpiše operacijo, ki ne traja dolgo, so pa posledice še nekaj tednov zelo boleče in neprijetne in ne boste sedeli na zadnjici kar nekaj časa. Splača se popaziti pri prehrani, da do hemoroidov ne pride. Jih pa povzročajo tudi nekatera zdravila.