Vse za dom

Notranja in zunanja zidna svetila potrebujemo v temnih dneh

Zidna svetila še posebej pridejo prav v kratkih zimskih dneh, ko je tema večino dneva in zaradi varnosti potrebujemo razsvetljavo okoli hiše, garaže, bloka, gospodarskega poslopja ali poslovnih stavb. Zato pridejo luči zelo prav tudi zunaj na zidu. Vaša zidna svetila pa naj ne bodo samo funkcionalna ampak tudi zelo lepa ter odličen okras stavbi, da bodo imela funkcijo tudi, ko ne bodo prižgana, predvsem poleti, ko je veliko več svetlobe ter so zelo dolgi dnevi, pa naj bodo notranja ali zunanja.

Hišna zidna svetila so zelo različna, različnih oblik, narejena iz raznih materialov in so namenjena različni osvetljavi. Na razpolago so taka, ki so čisto ob steni, ploska in svetijo srednje, da lahko vidimo hoditi po dvorišču in poteh, ter da razsvetlijo okolico stavbe tudi, če snemamo z varnostno kamero. Ta so običajno tako narejena, da je steklo močno in odporno proti udarcem, mrčesu, mrazu in vlagi ter so vodotesna.

zidna svetila

Zidna svetila so lahko tudi taka, da štrlijo iz zidu in so usmerjena ali navzdol ali v neko določeno točno. Nekatera so šibkejša, toliko da se vidi okolica, druga pa so reflektorska, zelo močna svetila, ki bodo razsvetlila okolico tako, kot da  bi bil dan, ta porabijo sicer veliko elektrike, pridejo pa prav tistim, ki ponoči kaj delajo zunaj, to so predvsem kmetje in obrtniki ter podjetja.

Zidna svetila so lahko zelo lepo estetsko oblikovana in so res lep okras za hišo. Medtem ko so zidna svetila, ki so namenjena močni osvetljavi oblikovana bolj škatlasto in je njihova funkcija bistveno bolj pomembna kot sama oblika, so pa seveda tudi oblikovana moderno minimalistično, tako da bodo vseeno lepo izgledala na stavbah.

Predno jih kupite se vprašajte, za kaj vam bodo sluzila in šele na to se odločite, katero vrsto, obliko in moč svetila boste uporabili. To še posebej velja za notranja zidna svetila, ki so ravno tako zelo različna.