vrtalni stroj
Vse za dom

Najboljši vrtalni stroj za domačo uporabo

Vsak domači mojster se zaveda, kako pomembna je ustrezna in kvalitetna delovna oprema. Izvrtajte, popravite in uredite svoj dom kar sami, pri tem pa vam bo v pomoč vrtalni stroj, ki združuje vse nujno potrebne prednosti. Ta je nedvomno obvezna oprema vsake delavnice, pa naj bo profesionalna ali namenjena domači uporabi. Vendar pa poznamo več vrst vrtalnih strojev, ki so namenjeni za različna opravila. Pomembno je, da vemo, katera dela bomo z njim opravljali. Le na tak način bomo namreč izbrali ustrezen model, ki nam bo bistveno olajšal delo. Nekateri potrebujejo vrtalni stroj za bolj enostavna opravila po hiši. Tisti, ki se z obrtho ukvarjajo profesionalno, pa bodo morali izbirati med bolj dodelanimi aparati za vrtanje. Ti so po navadi večnamenski in zmogljivejši.

Katere vrtalne stroje poznamo

Kot smo že omenili, je pred nakupom potrebno razjasniti, kakšen vrtalni stroj sploh potrebujete. Svetujemo vam, da se o izbiri najbolj ustreznega modela posvetujete z izkušenim prodajalcem, ki vam bo znal pametno svetovati. Pa poglejmo, katere vrste vrtalnih strojev sploh poznamo.

Udarno vrtalni stroji so vrsta vrtalnih strojev, ki so primerni predvsem za privijanje vijakov. Taki vrtalni stroji so navadno električni. Že kot pove njihovo ime, delujejo po principu vrtanja in udarjanja v izbrane materiale. Največ ljudi se za udarno vrtalni stroj odloči zaradi lažjega privijanja vijakov, saj omogoča hkratno vrtanje luknje in privijanje vijakov. Poznamo stroje z različno močjo in hitrostjo vrtanja.

Druga vrsta pa so namizni vrtalni stroji, ki so statični in je pritrjeni na delovno površino. So bolj natančni od udarnih in se zato uporabljajo za bolj fino delo. Večinoma jih lahko srečamo v različnih delavnicah in garažah. Z njihovo pomočjo lahko obdelujemo les, kovino, umetne mase in ostali material. Njegova glavna prednost je ta, da s svojo stabilnostjo kar sam poskrbi za neverjetno natančno delo.

Že veste, kateri vrtalni stroj se bo znašel v vaši delavnici?