Lepota

Uršlja gora je čudovita ideja za izlet

Če morda iščete dobro idejo za nedeljski izlet in bi radi obiskali še kakšen zanimiv kotiček Slovenije, potem vam predlagamo, da se odpravite na Uršljo goro. Na spletni strani https://www.tomazgorec.si/urslja-gora/ si lahko preberete tudi prispevek popotnika Tomaža Gorca, ki zelo lepo besedno in slikovno opiše obisk Uršlje gore. Uršlja gora se nahaja na Koroškem in je sigurno eden od bolj zanimivih krajev v Sloveniji. Uršlja gora je znana predvsem po cerkvi, ki leži na vrhu Uršlje gore.

Poleg cerkve vzpon na Uršljo goro ne razočara. Ko se povzptnete na sam vrh, vam Uršlja gora nudi čudovit razgled, še posebno takrat, ko ujamete kakšen lep in sončen dan, ki vam razprostrira pogled vse naokoli. Vzpon oziroma izlet je primeren tako za odrasle kot tudi za otroke, pri čemer pa ni odveč poudariti, da kljub vsemu previdnost ni nikoli odveč. Če še niste bili na Uršlji Gori in vas do sedaj še nismo prepričani, potem vas vabimo, da si ogledate naslednji videoposnetek: https://www.youtube.com/watch?v=NO0qHCqlocI&feature=emb_title.

Poleg cerkve svete Uršule, pa lahko na Uršlji gori vidite še marsikaj zanimivega. Med njimi je tudi dom, ki se nahaja na vrhu. Dom je od cerkve svete Uršule oddaljen le nekaj metrov, na domu pa poskrbijo za vse obiskovalce z odlično ponudbo hrane in pijače. Prostora je ogromno, tako da se najde prostor za prav vsakega obiskovalca te slovenske znamenitosti. Če se morda na Uršljo goro odpravite za dan več kot samo za vzpon in nato vrnitev v dolino, lahko na vrhu v domu tudi prespite. Če se že odpravite na Uršljo goro, pa vam predlagamo, da ne zamudite tudi obiska jezera. Ivarčko jezero je neke vrste iztočnica za vzpon na Uršljo goro, ogledate pa si ga lahko tudi po poti nazaj. Sicer žal, ta nekoč zelo znana slovenska znamenitost sedaj propada, upamo pa, da bo spet turistično zaživela, že sedaj pa se najde tudi kakšen prostor, kjer lahko počivamo in uživamo v mirnem okolju in pogledom na neokrnjeno naravo.