sončna elektrarna
Vse za dom

Sončna elektrarna – odločitev, ki vam bo prinesla brezkrbno prihodnost in je ne boste obžalovali

Že dlje časa razmišljate o tem, da bi se odločili za sončno elektrarno na strehi hiše, potem ste na pravem mestu. Podjetje SOL NAVITAS d.o.o., ki ga najdete na spletni strani https://sol-navitas.si/ ima za vas vse pomembne informacije o sončnih elektrarnah, hkrati pa poskrbijo za vse, da boste imeli doma sončno elektrarno tudi vi. V trenutni situaciji je še toliko bolj pomembna investicija v zeleno prihodnost, ki vam bo omogočila prihranek in neodvisnost od drugih. Z lastno sončno energijo ste pripravljeni na vse izzive, ki nas še čakajo v prihodnosti.

Lastna sončna energija – ne izpustite odlične priložnosti
Zakaj ne izpustiti priložnosti, da si postavite lastno sončno elektrarno? Preprosto zato, ker vam ponuja brezplačen in popolnoma čist vir energije, ki je na voljo v neomejenih količinah vsem nam, le izkoristiti jo moramo. V primeru, da se odločite še za ugodno financiranje projekta sončne elektrarne, preko Eko sklada, lahko vaš mesečni obrok kredita znaša precej manj, kot pa znesek, ki ga trenutno plačujete za elektriko. Tako boste deležni prvih prihrankov že prvi mesec obratovanja sončne elektrarne. Z lastno sončno elektrarno na strehi svojega doma, se znebite tudi skrbi o naraščajoči ceni električne energije, ki je višja iz meseca v mesec. Če pa se odločite še za nakup električnega avtomobila, pa ga boste lahko s pomočjo lastne elektrarne brezplačno napajali kar doma. Zato ne odlašajte in izkoristite brezplačno sončno energijo, že danes tudi vi.

Poleg prihranka tudi odgovorna skrb za okolje
Naša prihodnost bo temeljila na trajnostnih rešitvah, kot je na primer postavitev lastne sončne elektrarne, kateri se lahko zdaj, aktivno pridružite tudi vi in vaša družina. Sončna elektrarna s svojim delovanjem ne povzroča toplogrednega onesnaževanja, saj ne proizvaja ogljikovega dioksida, ker deluje izključno na podlagi pretvorbe sončne energije. Z lastno sončno elektrarno boste prispevali k zmanjšanju onesnaževanja in neposredni ohranitvi okolja ter planeta tudi vi.

sončna elektrarna

Zakaj naj vam sončno elektrarno uredi prav podjetje SOL NAVITAS?
Preprosto zato, ker bodo s svojimi izkušnjami – na trgu so že od leta 2008, poskrbeli, da bo elektrarna delovala natanko tako, kot mora. Po drugi strani pa je to izvajalec, na katerega se lahko zanesete do potankosti, obstaja tudi velika verjetnost, da se boste čez 15 let in več, še vedno lahko obrnili na podjetje. Zavedati se morate, da bo pretvorba sončne energije v električno optimalna, le pod pogojem, da bo pripravljeno pravo projektiranje in kakovostno izvedena vsa dela. Podjetje vam omogoča postavitev sončne elektrarne na ključ. To pomeni, da naredijo vse, kar je potrebno – od ogleda, ureditve pogodbe in vse dokumentacije, do postavitve, priklopa ter zagona sončne elektrarne. Pomagajo pa tudi pri pripravi dokumentacije in urejanju nepovratnih sredstev in kredita pri Eko skladu. Za konec pa naj omenimo še, da se na izvajalca lahko 100 % zanesete, saj vam je vedno na voljo za nasvet.

Sončna elektrarna – kako poteka postopek postavitve?
Se zanimate za sončno elektrarno, potem je najbolje, da oddate povpraševanje. To storite tako, da izpolnite kontaktni obrazec na spletni strani podjetja. Na podlagi informacij, ki ste jih zapisali v obrazec, vam pripravijo neobvezujočo ponudbo. Po pregledu ponudbe in svetovanju se s podjetjem lahko dogovorite za brezplačen ogled projektanta, ki vam bo svetoval glede najbolj optimalne rešitve za vas in vaš objekt. Po samem ogledu vam lahko pošlje končno ponudbo. V primeru, da boste ponudbo sprejeli, sledi podpis pogodbe in ureditev vse potrebne dokumentacije. Če se odločite, tudi priprava vse potrebne dokumentacije za subvencijo Eko sklada. Potem vašo sončno elektrarno strokovno in kakovostno namestijo na objekt in jo zaženejo. Na koncu vas poučijo o delovanju in vam posredujejo vse potrebne informacije, ki jih morate vedeti za optimalno delovanje sončne elektrarne. To je to, vi pa že koristite brezplačno sončno energijo. Zato ne odlašate in se odločite za – sončna elektrarna.

Odgovori na pogosta vprašanja, pred odločitvijo za sončno elektrarno
• Kako velika naj bo sončna elektrarna, da bom samooskrben z električno energijo?
Strokovnjaki so enotni, da bo investicija smotrna le v primeru, da se odločite za sončno elektrarno, ki pridela vsaj 4kW energije. To je količina energije, ki zadostuje za oskrbo enodružinske hiše. V tem primeru mora biti velikost površine objekta vsaj 28 kvadratnih metrov.
• Kakšna oblika strehe je najprimernejša in v katero smer mora biti usmerjena, da je izkoristek najboljši?
Najboljša izbira so velike neprekinjene strehe, ki nimajo frčad ali strešnih oken. Optimalen je naklon med 20 do 40 °. Najboljši izkoristek ima sončna elektrarna takrat, ko bodo paneli ves dan izpostavljeni sončnim žarkom, to je naj pogosteje na južni strani strehe.
• Se lahko sončna elektrarna upravlja kar preko mobilnega telefona, tudi ko me ni doma?
Seveda, saj veliko ponudnikov omogoča pregledovanje delovanja vaše sončne elektrarne kar preko aplikacije. S pomočjo katere lahko spremljate proizvedene kilovatne ure, primerjate učinkovitost domače sončne elektrarne, v posameznem mesecu ali preverjate stanje fotovoltičnih panelov, in vse to kar preko svojega pametnega telefona.