Zdravje in prehrana

Smrekovit smola je učinkovita za mnoge težave

Leta 1990 je Ivo Konc v Naklem izdelal prvo smrekovo mazilo. Na spletni strani trgovine smrekovit.si si lahko pogledate vse izdelke. Leta 1989 je Janez (Ivo) zasnoval prvo smrekovo mazilo v tem delu Evrope, danes Smrekovit Klasik. Odločilen vpliv na to so imele neznosne bolečine v križu, ki jih je čutil že od 10. leta, ko je prebolel klopni meningitis. Težave so se nato le stopnjevale in so bile tako hude, da je bil ob koncu študija na Fakulteti za šport oproščen opravljanja praktičnega dela izpitov, leta 1974 pa tudi opravljanja vojaškega roka v takratni JLA.

V tistem času ga je zdravnik specialist napotil na operacijo, kot edino možnost, da se izogne invalidnosti pred tridesetim letom starosti. Operacijo je odklonil in začel iskati naravne načine zdravljenja. Na ta način je prišel do gospe Prežle v Lescah, ki mu je dajala smolne obloge, s katerimi se je učinkovito spopadal z bolečinami v hrbtenici.

Ko si je lata 1989 izpahnil prst na roki, črna in lepljiva obloga ni bila primerna za zdravljenje in tako je ustvaril prvo Smrekovo mazilo. Pri samem izpahu si s svojim izumom ni mogel pomagati, bilo pa je učinkovito za mnoge druge težave. Smrekovo mazilo je tako v dveh letih, preko sosedov, prijateljev in znancev, ki so navdušeno pripovedovali o njegovi učinkovitosti, razširilo po vsej takratni Jugoslaviji. Leta 1990 je odprl obrt.

Znanje o zdravilnosti smrekove smole, pridobljeno preko izkušenj množice uporabnikov Smrekovit Klasik in raziskovanje njenih kemijskih lastnosti, je v letu 2010 pripeljala do razvoja novega izdelka Smrekovit Ekstra, ki sta ga skupaj zasnovala Ivo Konc in njegov sin Matic Konc. Slednji je lata 2010 prevzel podjetje in njegovo poslanstvo. Z nadaljnjim izobraževanjem, poglabljanjem kemijskega znanja in raziskovanja smrekove smole ter nadgradnjo laboratorijske opreme je leta 2016 razvil nove, še boljše in učinkovitejše izdelke Smrekovit 365, Smrekovit Ekstra v tubi, Smrekovit kapsule in Smrekovit oralni pršili. Ko jo boste poskusili jo boste  vedno uporabljali.