otroški fotelj
Vse za dom

Zakaj kupiti otroški fotelj vašemu malčku

Otroški fotelj je izdelan posebej za otroke. To pomeni, da je otroški fotelj majhen in primeren za sedenje malčkov na mehkem stolu, ki je privlačno oblikovan. Ti fotelji so različnih oblik ter velikosti za različne starosti otrok in so izdelani v skladu z nekaterimi otroškimi risanimi junaki ali pa so čisto pravi mini fotelji. Njihova prednost je, da se nekateri lahko raztegnejo tudi v ležišče, zato lahko otrok na njih sedi in po potrebi tudi zaspi, ko je utrujen. Otroci dosti spijo zato, da se razvijajo in zrastejo, kar počno njihovi hormoni zgolj med spanjem. Če tla za otroka niso primerno izolirana in topla je bolje da sedi v fotelju.

otroški fotelj

Privoščite otroku primeren otroški fotelj, ki je ravno prav velik za njegovo starost in mu bo všeč po barvi ter obliki. Naj ga izbere sam, saj otroci, ki lahko že sedijo, dobro vedo, kaj jih privlači in česa ne marajo. Ker so tako iskreni, vam ne bo težko, da malček izbere otroški fotelj s slike na internetu ali pa v živo.

Zakaj bi otrok sedel na fotelju in ne na tleh? Otroci drugače radi sedijo na tleh in če imate tla ogrevana, to ni težava ter če so dobro izolirana in po možnosti lesena. V primeru, da tega nimate, je dosti bolje, da otrok ne sedi na tleh in mu privoščite udoben fotelj, v katerem se bo igral, jedel in tudi lahko zaspal.

Drugi tehtni razlog, zakaj kupiti otroški fotelj, je gotovo ta, da otrok posnema svoje starše in hoče biti že takoj enak njim. Zato, ker vidi, da vi sedite v foteljih in udobnih stolih, bi tudi sam to želel a je običajen fotelj za odrasle zanj neroden, prevelik in lahko tudi nevaren, če pade z njega. Rešitev je seveda fotelj, ki je prilagojen njemu. Otrok se bo nanj navezal in ga rad uporabljal. Postal bo del njegove igre in življenja. Privoščite mu najboljše, da se bo dobro in zdravo razvijal.