Vse za dom

Komarniki so zaščita pred mrčesom

Komarniki so različnih vrst, glede nato, kam jih nameščamo, naj bodo to vrata ali okna. Obstaja kar nekaj različic komornikov, lahko so fiksni, drsni, rolo ali krilni, ki jih najdete na tej povezavi https://interalta.si/komarniki. Komarniki so zaščita prot nadležnim malim samicam komarjev, ki potrebujejo kri, da lahko  izležejo svoj zarod, pri tem pa so še zelo nevarne, saj prenašajo različne tudi nevarne bolezni.

komarniki

Komarniki so res izjemna rešitev pred komarji, točneje samicami komarjev. Malo je znano, da samica komarja potrebuje le enkrat napolniti se s krvjo, ko je oplojena, da lahko izleže nov zarod komarjev, medtem ko je samec komar je veliko večji, z dolgimi nogami, se prehranjuje izključno s sokom rastlin. Nadležne in nevarne samičke komarjev prenašajo nalezljive bolezni, zato je dobro biti zaščiten pred njimi. Lahko se sicer zaščitimo z raznimi spreji in drugimi sredstvi, ki jih namažemo a niso vedno učinkoviti pa še alergije lahko dobimo. Tudi naprave, ki privabljajo in ubijejo komarje ali pa izpuščajo strupe, ki jih uničijo, niso najboljše, saj tudi mi vdihavamo te hlape pa še elektriko porabljajo. Najbolj naravna zaščita je torej komarnik, ki je naravna prepreka med komarjem in človekom.

Komarniki so prilagojeni našim potrebam. Če imamo okna, ki jih zelo redko odpiramo ter samo zračimo z njimi prostore, lahko uporabimo fiksne komarnike, ki so cenejša  verzija komarnikov. V primeru, da bi potrebovali odpirati okno lahko namestimo tudi rolo komarnike,, k i se odpirajo navzgor kot roleta, kar velja enako za vrata. Komarniki za vrata so sicer bolj primerni, če so krilni kot vrata, da jih z lahkoto odpremo ali pa drsni, če nimamo veliko prostora za odpiranje kril, pridejo zelo prav.

Komarniki so zares dobra in ekološka rešitev za zaščito pred komarji in tudi drugim mrčesom, kot so muhe, ki niso higienske in lahko pustijo na hrani okužena jajčeca. Ščitijo pa tudi pred osami, čebelami in sršeni, kar je dobra rešitev za vse, ki so na pike alergični.