Lepota

Kaj je blefaroplastika?

Nekateri prvič slišimo za besedo blefaroplastika. Kaj pa je bistvu blefaroplastika? To je korekcija zgornjih očesnih vek in je kirurški poseg, ki očem pričara mladosten videz. Prav tako pa da celotnemu obrazu mladosten videz, saj odstranimo odvečna tkiva očesne veke, ki nam dajejo izgled, da so naše veke bolj zaprte in smo utrujeni. Take stvari oziroma teža vek vpliva na naše vidno polje, kar pa je pri staranju popolnoma naravno in se to naredi vsakemu. Razen če se želimo temu izogniti je zato blefaroplastika rešitev na katero se lahko zanesemo.

blefaroplastika

Ta poseg ni čisto lahek, ampak je kar zahteven in zaradi njega se lahko vrnemo v službo šele po približno 7- 10 dni. Je res, da je postopek težek in naporen, vendar so njegovi rezultati trajni in zelo dobri. Cilj posega blefaroplastika je da pomladimo svoj videz in si zagotovimo izgled spočitega obraza. Z tem posegom lahko odpravimo ohlapno in povešeno kožo ki jo povzročajo gube ali sprememba oblike zgornje veke ki zagotavlja slabši pogled. Prav tako pa se lahko rešimo maščobnega tkiva zaradi katerih oči izgledajo otekle in utrujene.

Če je blefaroplastika to kar vi iščete in želite, se lahko več o njej pozanimate na spletni strani Estetika Medart in si zagotovite svoj termin, ter si preberete več o tem posegu in njegovi učinki ali pa jih kontaktirajte za dodatna vprašana. Kako pa vemo da je blefaroplastika dobra za nas? Če smo zdravi brez kakšnih ogrožajočih boleznih, če smo nekadilci in nimamo očesnih bolezni, smo potem pravi kandidat za poseg. Ne smejo pa se operacije udeležiti tisti ki imajo kakršnekoli očesne bolezni, bolezni ščitnice, kardiovaskularne bolezni ali pa če imajo sladkorno bolezen.Lahko pa se najprej posvetujete z svojim osebnim zdravnikom, ki vam bo povedal in predlagal ali se lahko udeležite posega kot je blefaroplastika tudi v primeru če imate zgoraj naštete bolezni.