izdelava nalepk
Storitve

Izdelava nalepk za vaše izdelke

zdelava nalepk v podjetju Labelprofi d.o.o. sledi najnovejšim trendom s področja tehnologije tiska. Tako so njihove nalepke narejene hitro, kakovostno in cenovno ugodno. Podjetje Labelprofi d.o.o. slovi po svojih storitvah fleksibilnega tiska. Še do nedavnega sta se za tisk fleksibilne embalaže uporabljali dve vrsti tiska: flekso in globoki tisk. Ti dve klasični tehniki za tisk potrebujeta posebno izdelavo klišejev oz. bakrenih valjev, ki služijo za prenos barve na material. Na račun tega pa je izdelava nalepk dražja in cenovno manj ugodna, storitev pa pride v upoštev samo za velike naklade nalepk.
Zahvaljujoč sodobni digitalni tehnologiji, pa izdelava klišejev ni več potrebna. Slednje pa prinaša številne dodatne prednosti, kot so veliko manj zamudna izdelava naročila, možnost tiska na fleksibilno embalažo in boljša ponovljivost samega postopka.

V koraku s sodobno tehnologijo

Danes se za tisk nalepk vedno bolj pogosto uporablja digitalna tehnologija. Ključna prednost digitalnega tiska je v tem, da za sam tisk ne potrebuje izdelati sicer zelo dragih klišejev, ki pri klasičnem tisku služijo za prenos barve na material. Digitalni tiskarski stroji namreč delujejo tako, da tiskajo neposredno na podlago. Zato je digitalna tehnologija v primerjavi s klasično tudi bistveno hitrejša, fleksibilnejša in ima bistveno krajši čas priprave tiska. Slednje je izredno pomembna prednost, saj omogoča uspešen tisk tudi manjših serij izdelkov.

Digitalna tehnologija tiskanja pa omogoča tudi neverjetno enostaven tisk variabilnih podatkov, kot so številčenje, črtne ali QR kode, variacija vsebine. Zelo priljubljen pa je tudi tisk personaliziranih vsebin, kjer je lahko vsak izdelek popolnoma unikaten in v celoti prilagojen uporabniku ter tržišču.

Poleg široko razširjenega digitalnega tiska pa poznamo tudi flekso tisk, kjer izdelava nalepk poteka s posebnimi tiskarskimi ploščami in glogoki tisk, kjer se uporablja bakrene valje. Vsaka vrsta tiska je primerna za določene zahteve stranke, zato se pred naročilom storitve pozanimajte z izkušenimi strokovnjaki, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.