Storitve

Ekonomska fakulteta

Kot ekonomist dandanes ni težko dobiti dela. Ampak, da pa postanete ekonomist pa je prava izbira študij ekonomije. Če ste ravno v tem obdobju, da izbirate fakulteto je prava izbira ekonomska fakulteta, ampak seveda v primeru da vas ta smer študija zanima. Kakorkoli že pa fakulteta traja 3 leta, v primeru magistrskega študija pa samo dve leti več, torej vse skupaj pet let.

ekonomska fakulteta

Klasični, bolonjski študij ekonomije vam ponujata dve fakulteti, ena v Mariboru in potem ena v Ljubljani. Imate pa tudi v Ljubljani katoliški inštitut, v okviru katerega je tudi ekonomska fakulteta oziroma študij ekonomije. Je pa tukaj veliko poudarka na angleščini in javnem nastopanju, kar se mi zdi smiselno saj je to jezik sveta in pa tudi kot ekonomist je potrebno z odločnostjo stopiti pred ljudi, največkrat same tujce. Da pa še to ni vse pa je možnost tudi študijske izmenjave v druge države. Tako še spoznate svet in druge kulture, kar človeka v bistvu naredi bogatejšega, kar je dandanes res super. Ekonomska fakulteta vas vabi, če vas ta smer in poklic zanimata. Delo kot sem rekla ni težko dobiti, saj vsako podjetje potrebuje najmanj enega ekonomista. Če je podjetje res veliko pa se število še poveča.

Kot ekonomist boste veliko računali, tako da matematika vam mora ležati in ne smete z njo imeti prevelikih težav. Ravno tako pa boste veliko preživeli pred računalnikom. Če vas že to dvoje pritegne je potem ekonomska fakulteta prava izbira za vse, ki se bi radi vpisali na fakulteto po končani srednji šoli. Skozi celotni študij se boste naučili vse kar boste rabili za samo delo. Prav tako se pa potem še učite skozi delo kot ekonomist. Morate biti pripravljeni na učenje skozi celotno življenje, saj se vse spreminja in tako je tudi v svetu ekonomije. Študij ni težek, če boste vse delali sproti in se boste tudi sproti učili.