Kako pomembno je imeti urejeno dopolnilno zavarovanje

Kako pomembno je dopolnilno zavarovanje včasih izvemo šele, ko ga ob nezaželeni zdravstveni obravnavi še kako potrebujemo, saj je le ta v nasprotnem primeru lahko zelo draga. Namen, ki ga ima dopolnilno zavarovanje je namreč ta, da vam krije razliko do polne obravnave. Osnovno zdravstveno zavarovanje je krito iz strani delodajalca v kolikor smo zaposleni, za dodatno zdravstveno zavarovanje pa mora poskrbeti vsak posameznik sam.

Za dodatno oziroma dopolnilno zavarovanje mora kot smo že omenili poskrbeti posameznik in sicer v primeru, da se mu je iztekel status študenta, ob dopolnitvi 26 let, ko sklenemo pogodbo o zaposlitvi, ob odprtju lastnega podjetja.. za dodatno zavarovanje pa mora poskrbeti tudi posameznik, ki pride na delo v Slovenijo.

dopolnilno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje danes lahko sklenete enostavno in hitro tudi preko spleta. Na voljo vam je več zavarovalnic, ki ponujajo dodatno zavarovanje. Premije so si načeloma dokaj enotne, lahko pa se razlikujejo določene bonitete ter ostale ugodnosti, ki jih lahko pridobite kot redni komitent pri določeni zavarovalnici. Kadar opazite različno zavarovalno vsoto pri določenem posamezniku, je potrebno vzeti v zakup več podatkov, saj je višina premije odvisna tako od neprekinjenega časa in let zavarovalne dobe. Kadar sklepamo dopolnilno zavarovanje je potrebno biti pozoren na roke, saj se nam lahko zgodi, da nam zavarovanje ne steče takoj naslednji mesec, v določenih primerih prekinitve ali nerednega plačevanja je potrebno namreč tudi počakati tri mesece na ponovno veljavnost zavarovanja.

Kot nam je znano imamo v Sloveniji zdravstvene kartice na kateri so navedeni naši podatki ter podatek o naši zavarovalni številki s pomočjo katere lahko na spletni strani ZZZS preverite ali imate urejeno tako osnovno kot tudi dodatno zdravstveno zavarovanje. Dobro je imeti urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje, poiščite dovolj informacij in ga čim prej sklenite v kolikor tega še niste uredili.