beljenje zob
Storitve

Kdaj je beljenje zob nevarno?

Beljenje zob je lepotna korekcija zob, ki ne zgledajo več naravno, ampak so umazani od cigaretnega dima ali pitja kave, pravih čajev in vina. Včasih pa tudi porumenijo zaradi oblog, takrat pa se odstrani obloge in zobje so spet beli. V tem članku si preberite, kako trajno pobeliti zobe, če bi radi zgledali bolj naravno in lepše. Koliko si zobe pobelite, je od vas odvisno, lahko so zle obeli ali pa rahlo rumenkasti, kot so naravno zobje, saj obloga na zobeh nikoli ni povsem bela.

Ali veste, na kom zobje pa res zgledajo čisto beli v resnici pa niso? Na črnih ljudeh, temnopoltih, katerih zobje sijejo kot bi bili diamanti zaradi kontrasta s kožo. Belci s tem nimamo sreče, zato je beljenje zob kar pogosta izbira. Dostikrat pa ga priporoči tudi zobozdravnik. Včasih zobozdravnik sam uredi beljenje. Včasih to ni možno. Zakaj?

beljenje zob

Beljenje zob pri zobozdravniku je lahko le kratkotrajno. Če so zobje zelo rumeni ali sivi in rjavi, potem bo za beljenje zob potrebno več časa, brušenja in podobno. Zato vas bo zobozdravnik napotil k higieničarju. Ta pa se bo naprej z vami ukvarjal. Obisk pri higieničarju je zanimiv, ker vas nauči veliko o higieni in pravilni rabi zobnih past, krtačk ter drugih pripomočkov za pranje in vzdrževanje zob.

Beljenje zob je možno tudi trajno z lasersko tehniko tako, da se spodbudijo snovi v sklenini, da zobje postanejo svetlejši in z leskom, pri tem pa se sklenina ne uniči. To je možno narediti z raznimi belili, ki jih dobite v lekarni ali drogeriji zato le previdno in vprašajte zdravnika, kaj je za vsa primernejše.

Več načinov je, modro izberite takega, ki ne bo poškodoval sklenine. Najbolj narobe je beliti zobe z limono ali kisom, kar nekateri počno doma. To uniči zobno sklenino za vedno. Zato se posvetujte z zdravnikom.