avtomatski menjalniki
Avtomobilizem

Avtomatski menjalniki potrebujejo odlično servisno storitev

V svetu avtomobilizma je splošno znano dejstvo, da so avtomatski menjalniki (https://avtomatskimenjalniki-tit.si/) veliko bolj občutljivi, kot ročni. Razlog za to tiči v njihovi veliko bolj kompleksni mehanski zgradbi in tehnološko bolj dovršenem sistemu. Avtomatski menjalniki potrebujejo prav poseben servisni tretma, pogostejše menjavanje olja in bolj pazljivo ravnanje. Z odgovorno vožnjo lahko veliko naredite že sami, vseeno pa se lahko zgodi, da na menjalniku pride do kakšne okvare. Takrat pa je še toliko bolj pomembno, da servis avtomatskega menjalnika opravi izkušen strokovnjak. Vrhunsko storitev servisa, popravil in obnove avtomatskih menjalnikov izvajajo tudi v Avtocentru Tit, kjer poskrbijo, da se boste lahko zopet varno in udobno zapeljali s svojim jeklenim konjičkom.

Strokovno opravljena servisna storitev

Avtomatski menjalniki so odlična tehnološka iznajdba modernega avtomobilizma, ki voznikom znatno olajšajo vožnjo, zelo dobro pa se izkažejo tudi pri mestni vožnji. Nudijo namreč maksimalno udobje voznika in odločilno vplivajo na nižjo porabo goriva. Seveda pa tudi sicer vrhunski menjalniki niso imuni na okvare. Ker lahko s kakovostno opravljenim servisom menjalnik ponovno vrnete v prvotno stanje je pomembno, da znate prepoznati znake, ki kažejo na morebitne nepravilnosti.

Med vožnjo z vašim osebnim vozilom morate zato biti pozorni na:

  • težje prestavljanje,
  • težave pri speljevanju,
  • občutek zamika prestav,
  • padanje prestav in nihanje obratov.

Vsi zgoraj našteti znaki namreč kažejo na nepravilnosti vašega avtomatskega menjalnika. Namreč, dlje kot se vozite s takim vozilom, več škode lahko naredite. Manjše okvare lahko namreč vodijo v veliko bolj kompleksne poškodbe, katerih popravilo pa je seveda temu primerno tudi veliko dražje. Naučite se poslušati vaš avtomobil in tako prepoznajte, kdaj je nujno potreben čim hitrejši servis avtomatskega menjalnika.

Mehanik, ki ga izberete, pa mora biti strokovno podkovan in izkušen, saj bo le tako težava uspešno opravljena. Za vaše vozilo izberite le najboljšega ponudnika, ki vam bo zagotovil vrhunsko servisno storitev, vi pa se boste lahko brezskrbno vrnili nazaj na cesto.