Vse za dom

Panelne ograje

Ograje iz panelnih mrež se uporabljajo predvsem za ograjevanje večjih prostorov. Panelne ograje boste videli okoli šol, vrtcev, bolnišnice, parkirišča, tovarne. Lahko pa si jo omislite tudi okoli vaše hiše. Še predvsem, če imate veliko dvorišče. Panelne ograje boste videli tudi okrog smetnjakov. Z njo lahko ogradite tudi vrt. Izdelava panelnih ograj bi nam vzela veliko časa, zato jo prepustimo strokovnjakom. Lahko pa jo hitro in enostavno namontiramo sami.

panelne-ograje
panelne-ograje

 

Kako je izdelana panelna ograja?

Panelna žična ograja je izdelana iz žice debeline 5 mm, glede na višino pa je različno ojačana. Glede na višino panelne ograje, se uporabijo stebrički določene velikosti. Nekako naj bi bil stebriček od ograje daljši za 0,5 m. Stebriček ograje je izdelan iz vroče cinkanega jekla.To je pomemben postopek, saj daje zaščito na zunanji in notranji cevi.

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu panelne ograje?

  • Ali je panel vroče cinkan? Prodajalec naj vam na koščku panela okruši barvo, če je spodaj srebrna ali siva barva, potem je panel vroče cinkan in s tem tudi bolj zaščiten.
  • Debelina žice. Pomerite jo lahko s pomičnim merilom. Vertikalne in horizontalne žice morajo biti enake debeline.
  • Tudi stebriček mora biti vroče cinkan. Preverite lahko na isti način, kot panel.
  • Preverite tudi, če je priložen ves material za montažo.

Obstajajo tudi 2D panelne ograje in 3D panelne ograje. Te ograje imajo zelo dolgo življenjsko dobo. So zelo trdne in kvalitetne, zato tudi bolj varne. Vedno več ljudi se odloči za take ograje.

Montaža panelne ograje je zelo enostavna in hitra. Montira se jo direkt v zemljo, edino stebre je treba pritrditi v betonske temelje. Lahko pa se jo montira tudi na že obstoječe betonske podlage, kot je naprimer betonska škarpa. Lahko jo montirate sami, lahko pa pokličete strokovnjake. Pri Žugič ograje, so mojstri zelo usposobljeni za montažo žične panelne ograje. Pri njih dobite tudi ograje po zelo ugodni ceni.