Zobni aparati za lepši nasmeh

Zobni aparati so predvsem namenjeni, da izboljšamo naš nasmeh, pa ne le nasmeh, predvsem izgled zobovine in pa za poskrbimo za njeno zdravje. Zobni aparati odpravijo vse nepravilnosti, ki nastanejo med zobmi in čeljusti. Zobni aparati so lahko fiksni ali pa snemljivi, odvisno od tega, kakšno težavo želimo odpraviti. Zobni aparati sicer predstavljajo veliko neprijetnosti, saj se ga moramo navaditi vendar, pa nam prinesejo tudi veliko prednosti, po končani nošnji. Preberite več o zobnih aparatih, ter njihovih prednostih.

zobna protetika

Zobni aparat nam predpiše ortodont, k ortodontu pa nas napoti naš osebni zobozdravnik, če oceni, da bi ga potrebovali za izboljšanje izgleda naših zob. Po prvem obisku ortodonta, nam le-ta pove če so naši zobje primerni za nošenje zobnega aparata, saj ga ne dobi vsak. Seveda pa ni vse samo v izgledu, zobni aparat velikokrat poskuša popraviti tudi funkcionalnost naših zob. Zobni aparat omogoča našim zobem, da se po dolgi nošnji poravnajo in pridejo v pravilni položaj, ter da potem lepo rastejo naprej in ne motijo ostalih zob oziroma jim omogočajo da se razvijajo naprej. Za zobni aparat pa se ne odločijo samo otroci, zobni aparat lahko nosi vsak, ki bi si želel izboljšati izgled svojih zob. To, da se odločimo za zobni aparat pa seveda zahteva tudi neko investicijo. Pri mlajših otrocih to ponavadi krije zobozdravstvo v kolikor ortodont oceni, da so primerni za nošenje fiksnega aparata, medtem ko ga pri starejših ponavadi plačajo sami. To, da zobje napačno rastejo, pa ne pokvari zgolj vizualnega nasmeha, vendar lahko povzroča tudi druge bolezni, najpogosteje karies, saj zobe težko negujemo če ne rastejo pravilno, zato se tudi hitreje razbolijo. Če imamo takšne probleme, potem ne smemo ovinkariti pri odločitvi glede zobnega aparata, saj je le-ta odločitev nujna.

Zobni aparat namestijo zelo hitro in enostavno, izdelan pa je za vsakega posameznika posebej, zato je unikaten. Narejen je na podlagi rentgenske slike ter modela vaše čeljusti, saj se le tako lahko popolnoma prilega.