Pik sršena prva pomoč v prvih trenutkih je najbolj pomembna

Pik sršena prva pomoč je dobro, da je takojšnja in da veste, kaj narediti, preden oseba pride do zdravnika, če je to potrebno. Nekateri pike prenašajo z lahkoto, drugi imajo težave ni tretji lahko ne preživijo. Vse o tem, kaj storiti ob piku sršena najdete na tej povezavi https://www.novicedanes.si/pik-srsena-prva-pomoc/. Najbolj pomembno je, da opazujete osebo, ki ima s pikom težave, da en e začne dušiti. Sršen ima namreč kar močan strup, ki paralizira živčevje. In če je človek alergičen, lahko živčevje odpove do te mere, da se zaduši, ker ne more dihati, saj mu pluča ne delujejo, ker so ohromela. Takoj na začetku za pik sršena prva pomoč je to, da daste na rano nekaj, kar ob nevtraliziralo pik in potegnilo ven strup. Najprej rano segrevajte 5 minut, ker bo to izničilo strup in nato jo hladite. Če imate pri roki kamen sli zemljo in morda led, je to idealno.

pik sršena prva pomoč

Pik sršena prva pomoč naj se izvede takoj, ker je zelo boleč in neprijeten. Če niste alergični na čebelje in osje pike, potem ne boste niti na sršena, ki ima enak pik, le da je globji in da več strupa vbrizga v človeka. Medtem ko osa lahko piči tudi večkrat na več mestih. Čebela pa piči samo enkrat, ker se ji pome želo odtrga in nato tudi sama pogine. Če niste alergični na pik sršena prva pomoč zadostuje, kot je zgoraj napisano.

V primeru, da ste alergični na pike čebel, potem ste tudi na osje in sršenje pike pri sršenu morate še posebej hitro ukrepati. Vsak alergik ima s seboj določena zdravila, ki mu lahko rešijo življenje. V primeru, da jih takrat nima pri sebi, je treba tko brez izjeme poklicati 112 in povedati, za kaj gre. Zdravnik bo to osebo rešil. Zato pik sršena prva pomoč tu ne pride v poštev le medtem, ko čakate na rešilca.