Obiščite kočevje znamenitosti in se naužijte dobrega zraka ter hrane

Kočevje znamenitosti si je vredno ogledati, ker ponujajo izjemno zanimive priložnosti za izlete in oddih ter kulinariko. Kočevje je na jugu naše države in je kraška pokrajina. Kočevsko polje je oblito z reko Rinžo. Ogleda vredne
znamenitosti v Kočevju se raztezajo na 400 do 1000 m nadmorske višine, kar kaže na izjemno razgibano pokrajino z različnimi podnebnimi značilnostmi. Tako kočevje znamenitosti nudi tudi gorske izkušnje, saj se lahko peš, s kolesi ali avtom povzpnete na najvišje vrhove kot sta Slovenski in mestni vrh ter Ledenik in suhi hrib.
kočevje znamenitosti
Kočevje znamenitosti lahko obiščete iz Ljubljane, saj je to zanimivo mesto z glavno cesto povezano z našo prestolnico. Enako je povezano še z večjim slovenskim mestom na Dolenjskem, to je Novo Mesto. Ker leži ob hrvaški meji, lahko preko mejnega prehoda Petrinje obiščete še Hrvaško. Zanimivo je, kako je Kočevje dejansko nastalo. Najprej so se ljudje naselili na desnem bregu reke Rinže, tako da je naselje imelo izgled polotoka, ki ga je obdajala reka.
Sčasoma so ljudje prekopali del zemlje in iz naselja naredili otok, ki ga je voda povsem obdajala in ga obali z visokim zidovjem, ki je predstavljalo obrambo proti sovragom. Vendar so v 18. stoletju zasuli prekop in podrli most, ki je povezoval oba bregova reke in tako so se kočevje znamenitosti razširile tudi na levi breg reke.
Če obiščete kočevje znamenitosti ne smete zgrešiti njihove značilne domače kulinarike, ki se je razvijala skoti stoletja. Tudi samo mesto se je lepo razvijalo, ploh, ko je v Kočevje pripeljal prvi vlak, kar je bilo že v 18. stoletju. Po drugi svetovni vojni pa se je mesto še razširilo na dodatna naselja, ki so še danes. Ko boste tam pa le obiščite peš center mesta, kjer se lepo še vidi, kako je bilo mesto narejeno, ko je bilo še otok. Izjemno zanimivo je za videti to čudovito zgodovino.