Kateri delovni čevlji so najboljši?

Delovni čevlji so obvezna oprema za delavce v proizvodnji, za kmete in gozdarje. Namenjeni so temu, da varujejo nogo pred zmečkaninami in urezninami ter opeklinami. Nujno je, da imajo res dober podplat, ki na drsi in je dovolj trden za hojo ter dolgotrajno delo. Če se vprašate, kateri delovni čevlji so za vas pravi, je odgovor, da je odvisno od vaše branže. Naj bodo pa srednje visoki lai visoki, da držijo gleženj, da su ga ne razvijete. Dobro je, da so vezalke krajše, da ne pride di zapletov. Lahko pa so take, da se zaprejo z ježkom. Za gozdarje morajo biti vodoodporni in nepropustni za vodo, vendar mora iti vlaga vseeno ven.

delovni čevlji

Kakovostni delovni čevlji so narejeni iz sodobnih umetnih materialov lai iz pravega usnja. Podplati pa je dobro,  da so iz kavčuka, ker je zelo prožen in vzdržljiv ter ne drsi. Čevlje je treba redno vzdrževati, čistiti in mazati, da ne spokajo in prep prepustijo vode. Morajo pa dihati, ker boste drugače imeli v njih krče v mečih. Nikoli ne kupujte množično serijsko izdelanih čevljev po nizki ceni. Teh ne boste mogli nositi. Dobro delovni čevlji obvarujejo tudi pred urezninami zaradi močnega materiala in zaradi železnih kapic pred zmečkaninami prstov.

Kakovostni delovni čevlji so udobni in nikoli ne žulijo, tudi, ko so novi. So pa precej različni. Eni so za delat v proizvodnji, drugi za teren, za gozdove in za njive, nekateri tudi za sneg in nizke temperature. Vsi pa so odporni na udarce in pred obrab o ter pred zdrsi. Nekateri imajo tudi še dodatne ojačitve ter varovala prosti zdrsom, tudi žeblje. Najbolje jih je seveda preizkusiti ni vsaj nekaj korakov z njimi narediti, ker so različne noge in nam ustrezajo različni čevlji. Tudi barve so precej različne za vse okuse in potrebe, tudi varovalne barve so na voljo.