Bučno olje je dobro tudi na sladoledu

Že naši stari, stari starši so poznali olje. Pa ne belo olje ampak, kot mu doma rečemo črno olje. Bučno olje pravijo, da so že Rimljani uporabljali. Kvalitetno bučno olje po dostopni ceni dobite pri kmetiji Košec. Samo stisnite na spletno stran in ga že lahko daste v košarico. Res, da ga lahko kupimo v vsaki trgovini, ampak to ni tisto ta pravo olje, ki je res kvalitetno. Olje iz buč mora biti kvalitetno predelano in ne smejo v njega mešat še katero drugo olje. Včasih mešajo belo olje, ampak takrat to ni več tisto pravo bučno.

Kako se pride do bučnega olja je nekako vsem jasno. Na njivah ste že videli tiste rumene buče. V njih do koščice katere se morajo najprej posušiti. Nato pa jih odpeljejo v oljarne iz katerih potem stisnejo bučno olje. No to je delo na kratko povedano, da si lahko predstavljate vsi tisti, ki še niste nikoli za to slišali ali videli. Črno olje je najbolj znano, da ga dodamo raznim solatam. Ampak danes ga ljudje uporabljajo že povsod. Ste kdaj poskusili kako je dober sladoled z bučnim oljem? To morate enkrat poskusiti in boste res navdušeni.

bučno olje

Bučno olje je zelo zdravilno, zato ne varčevati z njim. Ne kupujete mešanega, tisto ni tako kvalitetno in okusno. Mnogo krat kvalitetno olje prodajajo tudi kmetje, saj imajo ogromno buč. Zelo bodo veseli, če vam bodo lahko kakšen liter olja prodali. Saj so imeli čez leto ogromno dela, da je na koncu prišlo ven kvalitetno olje. Poskusite kakšen drug recept, kjer boste dodali črno olje. Če imate doma kaj prostora si posajajte buče in pridelajte svoje olje. Tudi v trgovinah poglejte na etiketo, če je to res tisto ta pravo olje brez kakšnih dodatkov. Če še niste opazili razlike med olji, naredite to danes.